Április 20. Kos Újhold – intenzív átalakulás

2023. április 18.

2023. április 20-án Újhold lesz a Kos jegyében, amely magyar idő szerint reggel 6 óra 12 perckor pontosodik be, és egy intenzív Napfogyatkozás is kíséri.

A Kos Újhold a kezdeményezést, a feltörekvő energiákat és az önérvényesítést hozza előtérbe. Mivel a Kos 29. fokán jön létre, ez a belső konfliktusaink rendezését és egy folyamat lezárását is jelzi. Ezt erősíti fel, hogy a bepontosulás képletének 12-es házába esik az Újhold, ami az elvonulást és az összegzést is mutatja.

A Hold Plútó bolygóval alkotott kvadrát ( feszült) fényszöge a hatalomra, az irányításra és a mélyreható transzformációra motivál. Bátrak, határozottak és szélsőségesek is lehetünk. 

Nézzük meg, hogy még milyen hatalmi játszmák, berögzültségek, régi stuktrúrák és függőségek (munkahelyi és kapcsolati) vannak az életünkben, amiket fontos lezárni vagy átalakítani.

A Napfogyatkozás növeli a kreativitásunkat és intuíciónkat. Új lehetőségeket és utakat hoz. 

A képlet aszcendense (én-érzés) a stabilitásra törekvő Bikában lesz, ennek közelében a Merkúr és az Uránusz bolygók együttállása, melyek a gyakorlatias, ám megújító, inspiráló gondolkodásmódot képviselik.

Mivel az Újhold bepontosulása után 18 perccel a Hold, majd délelőtt a Nap lép a Bika jegyébe, ezért az érzelmi és anyagi biztonságot is megvalósító energiák kerülnek előtérbe.

Balogh Ildikó: ildiko.bh@gmail.com