Október 9. A Jupiter hátráló mozgásba kezd

2024. október 7.

Az Ikrek jegyében járó Jupiter bolygó 2024. október 9-én hátráló (retrográd) mozgásba kezd, ami 2025. február 2-ig tart.

A kiteljesedés, a jólét, a hit és a bölcsesség bolygója a levegő elemű Ikrekbe 2024. május 26-án lépett be. Ezáltal előtérbe került a kommunikáció, sokoldalúság, mozgékonyság és a közvetlen környezetünkkel való kapcsolat. 

A Jupiter ebben a jegyben nyitottságot és könnyedséget hoz, nő az új ismeretek, a tanulás iránti igény, rövidebb utazásokkal is összekötve. Ugyanakkor a szétszórtság is jobban megjelenhet. 

A horizontok tágítását és a világnézetünket elsősorban értelmi és intellektuális szempontból mozgatja meg az Ikrek minőség.

Amikor hátráló mozgásba kerül a Jupiter, érdemes újraértékelni és megvizsgálni, hogy a május óta megérlelt vagy elindított terveink, elképzeléseink igényelnek-e változtatást. 

Átgondolhatjuk, hogy hol tartunk a szellemi utunkon, a hitünkben és a belső igazságainkban, követjük-e az életünk magasabb céljait. 

Az összegzés és a befelé fordulás lehetőséget ad arra, hogy tudatosabban és megértőbben lássunk rá a dolgokra. 

Ilyenkor jobban elmélyíthetjük a már meglévő tudásunkat, beépíthetjük az elmúlt hónapok új ismereteit és tapasztalatait a mindennapi életünkbe. 

Balogh Ildikó: ildiko.bh@gmail.com