Október 11. A Plútó előre indul

2024. október 9.

2024. október 11-én a hátráló mozgásban lévő Plútó bolygó előre indul a Bak jegyében. 

November 19-én lép vissza a Vízöntőbe, ahol az elmúlt másfél évben már kétszer járt, és közel 20 évig marad ebben a jegyben.

A transzformáció és a hatalom bolygója a föld elemű Bak jegyében a struktúrákat, szabályokat és a felelősságvállalás témáit, illetve azok átalakítását hozta előtérbe. 

A hátráló periódusban mélyebben láthattunk rá olyan régi szokásokra és működési mintákra, amelyek már nem visznek előre. Azokat a határokat is jobban megtapasztalhattuk, amiket mások állítottak felénk és amelyeket nekünk kellett még meghúzni. 

A szakmai ambíciók és utunk kapcsán is felismerhettünk, hogy miben és hogyan érdemes változtatni, helyes-e az az irány, ami felé elköteleződtünk. 

Amikor előre indul a Plútó, összegezzük ezeket a tapasztalatokat és felismeréseket. Lezárhatjuk azt, ami nem megy, vagy amit más szinten tudunk folytatni. 

Ezt a minőséget a Plútó Vízöntőbe való belépése aktivizálja majd, ahol a reformok és az innováció, valamint önmagunk szabadságának és identitásának érett megélése válnak fontossá – a közösségen belül is.

Balogh Ildikó: ildiko.bh@gmail.com